Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Harcsapaprikás kapros juhtúrós galuskával recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

A harcsapaprikáshoz

  • 1 kg szürkeharcsa (szelet )
  • 2 fej vöröshagyma
  • 2 db paprika
  • 1 szem paradicsom
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 evőkanál őrölt paprika
  • só
  • bors
  • 2 dl vörösbor
  • 1 evőkanál zsír
  • 1 kg szürkeharcsa (szelet )
  • 2 fej vöröshagyma
  • 2 db paprika
  • 1 szem paradicsom
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 evőkanál őrölt paprika
  • só
  • bors
  • 2 dl vörösbor
  • 1 evőkanál zsír

A galuskához

  • finomliszt
  • tojás
  • 0,5 csomag kapor
  • 10 dkg juhtúró
  • 3 evőkanál tejföl
  • finomliszt
  • tojás
  • 0,5 csomag kapor
  • 10 dkg juhtúró
  • 3 evőkanál tejföl
Harcsapaprikás kapros juhtúrós galuskával

Elkészítése

Az apróra vágott hagymát zsíron megdinszteljük. Hozzáadjuk az összevágott paprikát, paradicsomot és fokhagymát, majd néhány percig pirítjuk. Ezt követően megszórjuk őrölt paprikával, sóval és borssal, majd felöntjük 2 dl vörösborral. Fedő alatt 30 percig pároljuk, hogy az ízek jól összeérjenek.

Közben elkészítjük a nokedli tésztáját, amibe apróra vágott kaprot keverünk. A nokedlit kiszaggatjuk, kifőzzük, majd leszűrjük.

Amikor a 30 perc letelt, az alapba tesszük a halszeleteket. Fontos, hogy ne keverjük, csak rázogassuk az edényt, hogy a hal ne törjön össze. 10 perc főzés után behabarjuk a mártást, majd összeforraljuk.

A juhtúrót összekeverjük a tejföllel, és a kész galuskára öntjük, majd óvatosan átforgatjuk. Melegen tálaljuk.

Sztori:

Most szürke harcsából készült ez a paprikás, de már főztem afrikai harcsából, pontyból és csukából is. Aki nem szeret a szálkákkal bajlódni, elkészítheti halfiléből is.

https://receptneked.wps.hu/halak/harcsapaprikas-kapros-juhturos-galuskaval/