Elkészítése
Paprikás:
A vöröshagymát, a paradicsomot, a paprikát és a harcsafilét nagyobb kockákra vágjuk. Az olajat felhevítjük, majd a hagymát sóval megszórva üvegesre pároljuk. Ezután hozzáadjuk a paradicsomot, a paprikát és együtt tovább dinszteljük.
Levesszük a tűzről, hozzákeverjük a pirospaprikát, majd beletesszük a felkockázott harcsát. Óvatosan összekeverjük, visszatesszük a tűzre és annyi vízzel öntjük fel, hogy ellepje. Sózzuk, borsozzuk, majd lassú tűzön készre főzzük, ügyelve arra, hogy a hal ne főjön szét.
A tejfölt és a tejszínt simára keverjük a keményítővel, majd a paprikáshoz adjuk. Összeforraljuk és félretesszük tálalásig.
Túrógombóc:
Amíg a paprikás fő, elkészítjük a gombócokat. Egy nagyobb edényben vizet forralunk. A túrót villával áttörjük, hozzáadjuk a sót, a tojásokat, a búzadarát és az apróra vágott kaprot, majd alaposan összekeverjük.
Vizes kézzel gombócokat formázunk belőle és a gyöngyöző vízben kifőzzük. Amikor a gombócok feljönnek a víz tetejére, szűrőkanállal kiszedjük.
Tálaláskor a túrógombócokat friss kaporral megszórjuk és a harcsapaprikás mellé kínáljuk.
Tipp:
Ha szeretnénk még különlegesebbé tenni a gombócokat, a kapor mellett egy kevés reszelt citromhéjat is adhatunk a masszához. A paprikásba kerülő harcsát pedig akár részben harcsafilé és részben ponty kombinációjából is készíthetjük, így még gazdagabb ízvilágot kapunk.

