Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Hal receptek

Harcsapaprikás kapros túrógombóccal

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A harcsapaprikás egy igazán ismert magyar halétel, amely gazdag, fűszeres paprikás szósszal készül. A friss kaporral ízesített túrógombóc különlegessé és könnyeddé teszi ezt a fogást.

Nehézségi szint:
Profiknak
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
4 adag
Mennyibe kerül?
Drága
Szekeres Lajosne Klari
Beküldte: 2017.11.26.

Paprikáshoz:

Gombóchoz:

Elkészítése

Paprikás:

A vöröshagymát, a paradicsomot, a paprikát és a harcsafilét nagyobb kockákra vágjuk. Az olajat felhevítjük, majd a hagymát sóval megszórva üvegesre pároljuk. Ezután hozzáadjuk a paradicsomot, a paprikát és együtt tovább dinszteljük.

Levesszük a tűzről, hozzákeverjük a pirospaprikát, majd beletesszük a felkockázott harcsát. Óvatosan összekeverjük, visszatesszük a tűzre és annyi vízzel öntjük fel, hogy ellepje. Sózzuk, borsozzuk, majd lassú tűzön készre főzzük, ügyelve arra, hogy a hal ne főjön szét.

A tejfölt és a tejszínt simára keverjük a keményítővel, majd a paprikáshoz adjuk. Összeforraljuk és félretesszük tálalásig.

Túrógombóc:

Amíg a paprikás fő, elkészítjük a gombócokat. Egy nagyobb edényben vizet forralunk. A túrót villával áttörjük, hozzáadjuk a sót, a tojásokat, a búzadarát és az apróra vágott kaprot, majd alaposan összekeverjük.

Vizes kézzel gombócokat formázunk belőle és a gyöngyöző vízben kifőzzük. Amikor a gombócok feljönnek a víz tetejére, szűrőkanállal kiszedjük.

Tálaláskor a túrógombócokat friss kaporral megszórjuk és a harcsapaprikás mellé kínáljuk.

Tipp:

Ha szeretnénk még különlegesebbé tenni a gombócokat, a kapor mellett egy kevés reszelt citromhéjat is adhatunk a masszához. A paprikásba kerülő harcsát pedig akár részben harcsafilé és részben ponty kombinációjából is készíthetjük, így még gazdagabb ízvilágot kapunk.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Karácsonyi receptek Konyha: Magyar Évszak: Tél Ételallergia: Cukormentes receptek Ár: Drága Gyakorlat: Profiknak Fogás: Ebéd
Szekeres Lajosne Klari
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is