Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Harcsapaprikás kapros túrógombóccal recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Paprikáshoz:

  • 60 dkg harcsa
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 evőkanál fűszerpaprika
  • 1 evőkanál olaj
  • 2 darab koktélparadicsom
  • 1 darab paprika
  • 1 dl főzőtejszín
  • 1 dl tejföl
  • 1 teáskanál kukorica keményítő
  • só
  • bors

Gombóchoz:

  • 25 dkg túró
  • 2 tojás
  • 4 evőkanál búzadara
  • só
  • 1 csokor kapor

Elkészítése

Paprikás:

A vöröshagymát, a paradicsomot, a paprikát és a harcsafilét nagyobb kockákra vágjuk. Az olajat felhevítjük, majd a hagymát sóval megszórva üvegesre pároljuk. Ezután hozzáadjuk a paradicsomot, a paprikát és együtt tovább dinszteljük.

Levesszük a tűzről, hozzákeverjük a pirospaprikát, majd beletesszük a felkockázott harcsát. Óvatosan összekeverjük, visszatesszük a tűzre és annyi vízzel öntjük fel, hogy ellepje. Sózzuk, borsozzuk, majd lassú tűzön készre főzzük, ügyelve arra, hogy a hal ne főjön szét.

A tejfölt és a tejszínt simára keverjük a keményítővel, majd a paprikáshoz adjuk. Összeforraljuk és félretesszük tálalásig.

Túrógombóc:

Amíg a paprikás fő, elkészítjük a gombócokat. Egy nagyobb edényben vizet forralunk. A túrót villával áttörjük, hozzáadjuk a sót, a tojásokat, a búzadarát és az apróra vágott kaprot, majd alaposan összekeverjük.

Vizes kézzel gombócokat formázunk belőle és a gyöngyöző vízben kifőzzük. Amikor a gombócok feljönnek a víz tetejére, szűrőkanállal kiszedjük.

Tálaláskor a túrógombócokat friss kaporral megszórjuk és a harcsapaprikás mellé kínáljuk.

Tipp:

Ha szeretnénk még különlegesebbé tenni a gombócokat, a kapor mellett egy kevés reszelt citromhéjat is adhatunk a masszához. A paprikásba kerülő harcsát pedig akár részben harcsafilé és részben ponty kombinációjából is készíthetjük, így még gazdagabb ízvilágot kapunk.

https://receptneked.wps.hu/halak/harcsapaprikas-kapros-turogomboccal/