Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Harcsapörkölt kapros túrógombóccal recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

A pörkölthöz

  • 50 dkg filézett harcsa
  • 2 fej vöröshagyma
  • 1 db hámozott paradicsom
  • 1 db zöldpaprika
  • zsír (vagy olaj)
  • őrölt pirospaprika
  • só

A túrógombóchoz

  • 50 dkg tehéntúró
  • 20 dkg búzadara
  • 1 evőkanál búzaliszt
  • 2 db tojás
  • kapor
  • só

Elkészítése

Gombóc elkészítése

Összedolgozzuk a gombóc hozzávalóit, majd legalább egy órát pihentetjük, hogy az ízek összeérjenek.

Pörkölt elkészítése

Egy pörköltalapot készítünk: az összeturmixolt hagymás alapot felforrósítjuk, majd hozzáadjuk a felkockázott harcsát. A halat pároljuk a pörköltalapban körülbelül 15 perc alatt. Ha szeretnénk, a halat sütőben is megsüthetjük, hogy ropogósabb legyen.

Gombócok kifőzése

A gombócokat vizes kézzel formázzuk, és forró, sós vízben kifőzzük, amíg fel nem jönnek a víz felszínére.

Tálalás

A gombócokat a tányérra halmozzuk, mellé helyezzük a harcsapörköltet, és azonmód tálaljuk.

Jó étvágyat kívánok hozzá!

https://receptneked.wps.hu/halak/harcsaporkolt-kapros-turogomboccal/