A pontyot kifilézzük, majd egyenletes kockákra vágjuk.
A szalonnát kiolvasztjuk, a keletkező pörcöt félretesszük. A zsír felében megdinszteljük az apróra vágott hagymát, majd hozzáadjuk a feldarabolt paprikát és almát. Az alma pikáns ízt ad az ételnek, de ha nincs kéznél, egy kevés száraz borral is ízesíthetjük.
A zsír másik felében a besózott halhúst 5-6 perc alatt megpároljuk, hogy kissé elpárologjon belőle a nedvesség, majd frissen őrölt borssal ízesítjük.
A párolt halhoz hozzákeverjük a zöldséges ragut, és az egészet leöntjük a liszttel elkevert, besűrített tejföllel.
Közben a krumplit sós vízben félig megfőzzük, majd leszűrjük, és olajban pirosra sütjük. Ízesítjük sült krumpli fűszerkeverékkel, majd a hallal együtt tálaljuk.