Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Ínyenc ragus pontyfilé recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 1 db ponty (filézve)
  • 4 db krumpli
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2-3 db paprika (alma, vagy TV)
  • 2 db alma
  • 0,5 db citrom
  • 1 szál zellerzöld
  • 10 dkg füstölt szalonna
  • só
  • 1 dl olaj
  • 2 dl tejföl
  • 1 evőkanál liszt
  • bors
  • sültkrumpli fűszersó

Elkészítése

A pontyot kifilézzük, majd egyenletes kockákra vágjuk.

A szalonnát kiolvasztjuk, a keletkező pörcöt félretesszük. A zsír felében megdinszteljük az apróra vágott hagymát, majd hozzáadjuk a feldarabolt paprikát és almát. Az alma pikáns ízt ad az ételnek, de ha nincs kéznél, egy kevés száraz borral is ízesíthetjük.

A zsír másik felében a besózott halhúst 5-6 perc alatt megpároljuk, hogy kissé elpárologjon belőle a nedvesség, majd frissen őrölt borssal ízesítjük.

A párolt halhoz hozzákeverjük a zöldséges ragut, és az egészet leöntjük a liszttel elkevert, besűrített tejföllel.

Közben a krumplit sós vízben félig megfőzzük, majd leszűrjük, és olajban pirosra sütjük. Ízesítjük sült krumpli fűszerkeverékkel, majd a hallal együtt tálaljuk.

https://receptneked.wps.hu/halak/inyenc-ragus-pontyfile/