Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Káposztás halleves recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 50 dkg savanyú káposzta
  • 10 dkg húsos szalonna
  • 3 db babérlevél
  • 1 kávéskanál tárkony
  • 1 kávéskanál sáfrány
  • 1 dl tejföl
  • 2 dkg liszt
  • 50 dkg pontyszelet

Elkészítése

Az apróra vágott szalonna zsírjára tesszük a káposztát, és felöntjük 1.5 liter vízzel. Beletesszük a babérlevelet, sót kicsi erős paprikát, és 50percig főzzük. Ha szükséges pótoljuk a vizet. Hozzáadjuk a tárkonyt, a sáfrányt, és a tejfölben elkevert liszttel behabarjuk. Beletesszük a halszeleteket és 10 percig főzzük. Tejföllel a tetején tálaljuk.

https://receptneked.wps.hu/halak/kaposztas-halleves/