Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Kapros-citromos sült hal recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 1 kg halfilé (hekk, pangasius, lazac, bármilyen hal)
  • 1 fej vöröshagyma
  • 0,5 kg krumpli
  • 3 dl joghurt
  • só
  • bors
  • kapor
  • 0,5 citrom

Elkészítése

A krumplit megmossuk, héjában megfőzzük, majd meghámozzuk és karikára vágjuk. Egy kivajazott tepsibe lerakjuk a krumplikarikákat, a tetejére pedig vékonyra szeletelt hagymakarikákat teszünk. A halszeleteket megsózzuk, megborsozzuk, majd a hagymás krumplira fektetjük őket.

A joghurtot sóval, kaporral és egy kevés citromlével ízesítjük, majd az így elkészített joghurtos öntetet egyenletesen ráöntjük a halra és a krumplira. A tetejére vékony citromkarikákat helyezünk, amelyek friss ízt adnak az ételnek sütés közben.

180 fokos sütőben 30 percig sütjük, amíg a hal megpuhul és az ízek összeérnek. Könnyed, egyszerűen elkészíthető ebéd vagy vacsora, amely friss és üde ízeivel garantáltan elnyeri a tetszést.

https://receptneked.wps.hu/halak/kapros-citromos-sult-hal/