Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Hal receptek

Kelbe göngyölt harcsa

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A kelbe göngyölt harcsa különleges, mégis egyszerűen elkészíthető fogás. A hal és a sajt krémes tölteléke remekül illik a kelkáposztalevélbe, amely sütés közben finoman megpuhul. A tejszínes-tejfölös mártás pedig selymes ízt ad az egésznek.

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
adag
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
eszter32
Beküldte: 2013.08.30.

Hozzávalók

Elkészítése

A kelkáposztalevelek vastag ereit kivágjuk, majd enyhén sós, forrásban lévő vízben 1-2 percig blansírozzuk. Leszűrjük és lecsepegtetjük.

A harcsa filét és a sajtot apró kockákra vágjuk, majd egy evőkanál tejföllel összekeverjük. A tölteléket 8 részre osztjuk, és mindegyiket egy-egy kellevélbe csomagoljuk. A kis tekercseket egy hőálló sütőtálba sorakoztatjuk.

Egy tálban összekeverjük a maradék tejfölt, a főzőtejszínt és a rumot vagy sherryt. Belemorzsoljuk a fél leveskockát, majd az egészet a tekercsekre öntjük. Előmelegített, 180 °C-os sütőben kb. 30 perc alatt készre sütjük.

Párolt rizzsel és zöldségekkel kínáljuk.

Tipp

Ha szeretnénk, a töltelékbe keverhetünk egy kevés apróra vágott petrezselymet vagy kaprot is. A mártást fehérborral is gazdagíthatjuk, így még frissebb ízt kapunk.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ételallergia: Tojásmentes receptek Ár: Kicsit drágább Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Vacsora
eszter32
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is