Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Kelbe göngyölt harcsa recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 30 dkg harcsafilé
  • 8 db kelkáposztalevél
  • 20 dkg sajt
  • 1 evőkanál rum
  • 1 evőkanál tejföl
  • 0,5 db húsleveskocka
  • 2 dl tejföl
  • 2 dl főzőtejszín
  • só

Elkészítése

A kelkáposztalevelek vastag ereit kivágjuk, majd enyhén sós, forrásban lévő vízben 1-2 percig blansírozzuk. Leszűrjük és lecsepegtetjük.

A harcsa filét és a sajtot apró kockákra vágjuk, majd egy evőkanál tejföllel összekeverjük. A tölteléket 8 részre osztjuk, és mindegyiket egy-egy kellevélbe csomagoljuk. A kis tekercseket egy hőálló sütőtálba sorakoztatjuk.

Egy tálban összekeverjük a maradék tejfölt, a főzőtejszínt és a rumot vagy sherryt. Belemorzsoljuk a fél leveskockát, majd az egészet a tekercsekre öntjük. Előmelegített, 180 °C-os sütőben kb. 30 perc alatt készre sütjük.

Párolt rizzsel és zöldségekkel kínáljuk.

Tipp

Ha szeretnénk, a töltelékbe keverhetünk egy kevés apróra vágott petrezselymet vagy kaprot is. A mártást fehérborral is gazdagíthatjuk, így még frissebb ízt kapunk.

https://receptneked.wps.hu/halak/kelbe-gongyolt-harcsa/