Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Kínai sült hal recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 1 kg bőrös halfilé (harcsa vagy afrikai harcsa fogas)
  • 1 teáskanál só
  • 6 evőkanál finomliszt
  • vaj a sütéshez

Mártáshoz

  • 1,5 evőkanál étkezési keményítő
  • 3 evőkanál paradicsomvelő (sürített paradicsom)
  • 2 evőkanál sötét szójaszósz
  • 2 evőkanál vörösborecet
  • csipet só
  • 3 evőkanál kristálycukor
  • 1 mokkáskanál csípős pirosarany

Elkészítése

A halfilét kisebb darabokra vágjuk. Először sóval dörzsöljük be jól, azután a lisztben forgassuk meg.

Serpenyőben forrósítsunk vajat, 3-4 perc alatt szép aranybarnára megsütjük a halat, majd lecsepegtetjük.

A mártásához a paradicsomvelőt a szójaszósszal, a vörösborecettel, a sóval és a cukorral ízesítve felforraljuk, majd a paprikakrémmel tüzesítjük.

Ha felforrt a kb 1 dl vízzel simára kevert keményítővel sűrítjük. Inkább hígnak kell lennie, majd utánízesítjük.

A halat újramelegítjük, ha nem tudtuk meleg helyen tartani.

Tálaláskor a paradicsomos mártással leöntjük és vajbon párolt zöldségekkel tálaljuk.

https://receptneked.wps.hu/halak/kinai-sult-hal/