Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Hal receptek

Korianderes narancsos pisztráng zöldborsó orsottóval

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: 4 pisztráng 30 dkg hántolt árpa (gersli) 30 dkg zöldborsó (kifejve) 10 dkg vaj 1 citrom 1 narancs 2 dkg gyömbér (friss) 5 g koriandermag (összetörve) 2 ek méz 2 ek olívaolaj szerecsendió só bors kristálycukor étkezési keményítő Elkészítése: A pisztrángokat filézzük, ízesítjük a korianderrel, sóval, reszelt citrom és narancshéjjal. Sütésig hűtőben tároljuk! A […]

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
70 perc
Mennyiség:
4 adag
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Beküldte: 2015.08.31.

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 4 pisztráng
  • 30 dkg hántolt árpa (gersli)
  • 30 dkg zöldborsó (kifejve)
  • 10 dkg vaj
  • 1 citrom
  • 1 narancs
  • 2 dkg gyömbér (friss)
  • 5 g koriandermag (összetörve)
  • 2 ek méz
  • 2 ek olívaolaj
  • szerecsendió
  • bors
  • kristálycukor
  • étkezési keményítő


Elkészítése:

A pisztrángokat filézzük, ízesítjük a korianderrel, sóval, reszelt citrom és narancshéjjal. Sütésig hűtőben tároljuk!

A gerslit jól megmossuk és felmelegített olajon átforgatjuk. Sózzuk és felöntjük vízzel, majd készre főzzük. Használhatunk hozzá húslevest vagy alaplevet is!

A zöldborsót kifejtjük, majd feltesszük főni. Sóval és kevés kristálycukorral ízesítjük. Mikor megfőtt 1/3 részét kivesszük és villával darabosra nyomkodjuk. A maradékot kevés főzőlével és 5 dkg vajjal mixerrel pürésítjük. Összekeverjük a gerslivel és az összenyomkodott zöldborsóval. Összeforraljuk, ízesítjük borssal és ha kell sóval (tehetünk bele összevágott menta levelet is, ebben az esetben a zöldborsó főzőlevébe tegyük bele a menta szárát).

A citromról és a narancsról vágjunk le 1-1 kávéskanálnyi héjat (kb 0,5 cm hosszúra és nagyon vékonyra vágjuk). Lehetőleg a fehér részt teljesen távolítsuk el. A mézet és az olajat melegítsük fel és adjuk hozzá a felvágott héjakat. Ízesítsük gyömbérrel, szerecsendióval, sóval és borssal. A gyümölcsök levét facsarjuk ki és öntsük hozzá, majd forraljuk fel.
Étkezési keményítővel picit sűrítsük be (használhatunk hozzá száraz fehérbort is).

A serpenyőt melegítsünk fel , majd tegyük bele a vajat. A filéket a bőrös oldalukkal kezdve süssük aranybarnára, majd a másik oldalt is.

Tálalásnál adhatunk hozzá szalmaburgonyát is.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Kicsit drágább Gyakorlat: Haladóknak Fogás: Ebéd
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is