Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Hal receptek

Lazac mandulás bundában

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A lazac mandulás bundában egy különleges, mégis könnyen elkészíthető fogás, amely a ropogós kéreg és a hal különleges ízének találkozásából születik. A tejszínes-sajtos-gombás mártás és a friss salátakeverék tökéletes kiegészítője ennek az ünnepi hangulatot idéző ételnek.

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
4 adag
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
molnarbela55
Beküldte: 2017.11.27.

Hozzávalók:

Elkészítése

Előkészítés:

A halat kiengedjük és közben lecsepegtetjük. Sóval és frissen őrölt borssal ízesítjük és félretesszük.

A sajtot lereszeljük, a sonkát kisebb kockákra vágjuk. A csiperkét (ha konzerv, azt leszűrjük) ha friss azt szeleteljük, majd a sajttal és a sonkával összekeverjük. Hozzáadjuk a tejszínt, borssal ízesítjük, majd lefedjük és hűtőbe tesszük.

Bundázás és sütés:

A kukoricadarát, a felvert tojást és a szeletelt mandulát előkészítjük. A lazacfilé darabokat először kukoricadarába forgatjuk, majd a tojásba forgatjuk, végül mandulában meghempergetjük.

Bő, forró olajban aranybarnára sütjük,végül papírtörlőre szedjük, hogy a felesleges zsiradék lecsepegjen.

Tálalás:

A forró halat hideg, sajtos-gombás-tejszínes mártással kínáljuk és friss salátakeverékkel díszítjük a tányért.

Tipp:

A mandula helyett használhatunk diót vagy mogyorót is a bundához. A mártást gazdagíthatjuk kevés fokhagymával vagy friss fűszernövényekkel, például petrezselyemmel vagy bazsalikommal.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Karácsonyi receptek Évszak: Egész évben Ételallergia: Cukormentes receptek Ár: Kicsit drágább Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Ebéd
molnarbela55
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is