Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Lazac mandulás bundában recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók:

  • 600 g vadlazac filé (fagyasztott)
  • 50 g kukoricadara
  • 2 tojás
  • 25 g szeletelt mandula
  • 20 dkg sajt
  • 0,5 liter tejszín
  • 400 g csiperke (konzerv is lehet)
  • 100 g sonka (prágai)
  • salátakeverék
  • bors
  • só
  • olaj

Elkészítése

Előkészítés:

A halat kiengedjük és közben lecsepegtetjük. Sóval és frissen őrölt borssal ízesítjük és félretesszük.

A sajtot lereszeljük, a sonkát kisebb kockákra vágjuk. A csiperkét (ha konzerv, azt leszűrjük) ha friss azt szeleteljük, majd a sajttal és a sonkával összekeverjük. Hozzáadjuk a tejszínt, borssal ízesítjük, majd lefedjük és hűtőbe tesszük.

Bundázás és sütés:

A kukoricadarát, a felvert tojást és a szeletelt mandulát előkészítjük. A lazacfilé darabokat először kukoricadarába forgatjuk, majd a tojásba forgatjuk, végül mandulában meghempergetjük.

Bő, forró olajban aranybarnára sütjük,végül papírtörlőre szedjük, hogy a felesleges zsiradék lecsepegjen.

Tálalás:

A forró halat hideg, sajtos-gombás-tejszínes mártással kínáljuk és friss salátakeverékkel díszítjük a tányért.

Tipp:

A mandula helyett használhatunk diót vagy mogyorót is a bundához. A mártást gazdagíthatjuk kevés fokhagymával vagy friss fűszernövényekkel, például petrezselyemmel vagy bazsalikommal.

https://receptneked.wps.hu/halak/lazac-mandulas-bundaban/