Előkészítés:
A halat kiengedjük és közben lecsepegtetjük. Sóval és frissen őrölt borssal ízesítjük és félretesszük.
A sajtot lereszeljük, a sonkát kisebb kockákra vágjuk. A csiperkét (ha konzerv, azt leszűrjük) ha friss azt szeleteljük, majd a sajttal és a sonkával összekeverjük. Hozzáadjuk a tejszínt, borssal ízesítjük, majd lefedjük és hűtőbe tesszük.
Bundázás és sütés:
A kukoricadarát, a felvert tojást és a szeletelt mandulát előkészítjük. A lazacfilé darabokat először kukoricadarába forgatjuk, majd a tojásba forgatjuk, végül mandulában meghempergetjük.
Bő, forró olajban aranybarnára sütjük,végül papírtörlőre szedjük, hogy a felesleges zsiradék lecsepegjen.
Tálalás:
A forró halat hideg, sajtos-gombás-tejszínes mártással kínáljuk és friss salátakeverékkel díszítjük a tányért.
Tipp:
A mandula helyett használhatunk diót vagy mogyorót is a bundához. A mártást gazdagíthatjuk kevés fokhagymával vagy friss fűszernövényekkel, például petrezselyemmel vagy bazsalikommal.