Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Hal receptek

Lazac paprikás-mártással és túrós csusza rétessel

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Mindkét lazacfilét ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, facsarjuk rá a citromlevet, majd hagyjuk legalább egy órát állni, hogy az ízek jól átjárják. A vajat és az olívaolajat hevítsük fel egy serpenyőben és a bőrével lefelé helyezzük bele az előzőleg befűszerezett lazacszeleteket, majd a forró zsiradékkal locsolgatva süssük kb 10 percig. Ezután helyezzük be előmelegített, közepes hőmérsékletű […]

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
2 adag
Mennyibe kerül?
Drága
KGizi
Beküldte: 2020.12.21.

Lazachoz

Paprikás-mártáshoz

Túrós csusza réteshez (2 rúdhoz

Elkészítése

Mindkét lazacfilét ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, facsarjuk rá a citromlevet, majd hagyjuk legalább egy órát állni, hogy az ízek jól átjárják.

A vajat és az olívaolajat hevítsük fel egy serpenyőben és a bőrével lefelé helyezzük bele az előzőleg befűszerezett lazacszeleteket, majd a forró zsiradékkal locsolgatva süssük kb 10 percig.

Ezután helyezzük be előmelegített, közepes hőmérsékletű sütőbe és süssük még 15 percig, majd vegyük ki a sütőből és tálalásig tartsuk melegen (a serpenyő nyelét csomagoljuk be alufóliába mielőtt betennénk a sütőbe!!!!).

A lazacot vágjuk fel kisebb darabokra. A vöröshagymát és a fokhagymát vágjuk fel apróra. A paradicsomot és a paprikát vékonyan szeleteljük fel.

Az olívaolajat hevítsük fel, majd adjuk hozzá az apróra vágott vöröshagymát és pároljuk üvegesre.

Ezután adjuk hozzá az apróra vágott fokhagymát, pár pillanat múlva a felszeletelt paprikát és paradicsomot és pároljuk tovább, majd szórjuk meg a pirospaprikával, adjuk hozzá a piros aranyat, keverjük alaposan össze és öntsük fel a vízzel.

Ezután ízlés szerint sózzuk, szórjuk meg a fűszerekkel, főzzük kb 15 percig, majd adjuk hozzá a feldarabolt lazacot és a tejfölt és főzzük tovább kb 15 percig.

A készre főtt paprikást ezután turmixoljuk le vagy botmixerrel pépesítsük, majd egy szűrőn szűrjük át, hogy szép selymes legyen a szósz és tálalásig tartsuk melegen.

A tésztát enyhén sós vízbe főzzük ki, majd szűrjük és alaposan csepegtessük le és egy kevés olajon futtassuk meg.

Ezután adjuk hozzá a túrót, ízlés szerint sózzuk és hagyjuk hűlni.

Egy nedves konyharuhára tegyünk rá egy réteslapot, kenjük le olajjal, majd helyezzük rá a következő réteslapot (én 3 réteslapot helyeztem egymásra mielőtt rákanalaztam a túrós csuszát).

Ezután körbe a széleknél hagyjunk el kb 1,5 cm-es csíkot és kanalazzuk rá a túrós csuszát, majd hajtsuk be a széleket és a konyharuha segítségével tekerjük fel a rétest.

Egy gáztepsit béleljünk ki sütőpapírral, locsoljuk meg olajjal, helyezzük rá egymástól kicsit távolabb a rétesrudakat, majd mindegyiket kenjük le vékonyan olajjal.

Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepesnél kicsit magasabb hőfokon, süssük szép pirosra, ropogósra (én légkeverésnél 180 fokon sütöttem).

A sütőből kivéve hagyjuk a rétest a tepsiben hűlni, majd egy éles késsel, ízlés szerint szeleteljük fel.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ételallergia: Cukormentes receptek Ár: Drága Gyakorlat: Haladóknak Fogás: Vacsora
KGizi
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is