Elkészítése
Hozzávalók:
- 15 dkg lazac filé (bőrrel együtt)
- 25 dkg penne tészta
- 25 dkg friss spenótlevél (mirelit is lehet)
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 dl főzőtejszín
- szerecsendió
- 2,5 dkg vaj
- olíva olaj
- só (lehetőleg nagy szemű, tengeri)
- bors
Elkészítése:
A spenótot megmosom, keresztben ujjnyi csíkokra vágok. Olívaolajon megfuttatom a fokhagymát, rádobom a spenótot, sózom, borsozom, szerecsendiót is reszelek rá. 1 dl tejszínt öntök hozzá, végül összeforgatom a kifőtt tésztával.
A tészta főzővizéből lehet hozzá tenni pár kanállal. A lazacot sózóm, és forró serpenyőben, vaj és olívaolaj keverékén először bőrrel lefelé, majd minden oldalán megpirítom, vigyázva, hogy ne süssem túl.


