Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Lazac tésztával recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 1000 g vadlazacfilé
  • 100 g prágai sonka
  • 200 g gombakonzerv
  • 500 g tejszín
  • 475 g tejföl
  • 1 fej vöröshagyma
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 1/2 db szár zeller
  • 2 ek étolaj
  • só
  • durvára őrölt színes bors
  • 2 ek étolaj
  • só
  • 400 g Nonnezzaglia Ai 5 Sapori ( olasz tészta)


Elkészítése:

A filéket sózzuk, borsozzuk, majd félretesszük.A hagymákat megtisztítjuk és apróra összevágjuk.

A szár zellert alaposan megmossuk, ezután uborkagyalun vékonyra szeleteljük. A sonkaszeleteket felkockázzuk. A konzerv levét leöntjük.

Egy serpenyőben 2 ek olajon megpároljuk a hagymákat, zellert, sonkát és gombát.

Hozzáadjuk a tejfölt és tejszínt, ezt jól összeforraljuk, így egy sűrű szószt kapunk.

A szószt leturmixoljuk. A hal mindkét oldalát meggrillezzük, kb. 5-5 percig.

Közben bő sós, olajos vízben megfőzzük a tésztát, ezt is 4-5 percig. Ezután tálaljuk.

[box style=”info”]A tésztát az egy baráti családtól kaptam. A tészták színezése nem mesterséges színező anyaggal van megoldva, hanem növényekből kivont festékkel(spenót, cékla,sárgarépa stb). Aki csak megkóstolta, mindenki dicsérte ezt a kreációt.[/box]

https://receptneked.wps.hu/halak/lazac-tesztaval/