Előkészítés:
A lazacfilét locsoljuk meg a citromlével, sózzuk, borsozzuk, majd hagyjuk fél órát állni, hogy átvegye az ízeket. Közben szeleteljük fel vékonyan a cukkinit és a gombát.
Az olívaolajat forrósítsuk fel, majd pirítsuk rajta a cukkinit néhány percig, közben fűszerezzük sóval és borssal. Ezután vegyük ki és hagyjuk kihűlni. Ugyanebben a serpenyőben pároljuk meg a gombát is, majd szűrjük le és ezt is hűtsük ki.
Összeállítás:
Az egyik kinyújtott leveles tészta alsó részére fektessük a cukkini felét, erre helyezzük a fűszerezett lazacfilét, majd tegyük a tetejére a gomba felét. A tészta széleit kenjük le felvert tojással, hajtsuk rá a szabadon maradt tésztarészt és villával nyomkodjuk le a széleket. Kenjük meg a tetejét is tojással. A másik lazacfilével és tésztával ugyanígy járjunk el.
Sütés:
A megtöltött tésztákat helyezzük sütőpapírral bélelt tepsire egymástól távolabb. Előmelegített sütőben, 180 fokon 30–35 perc alatt süssük aranybarnára, ropogósra. Tálalás előtt hagyjuk kicsit hűlni, majd éles késsel szeleteljük.
Tipp:
A lazac mellé a gomba helyett használhatunk párolt spenótot is, amely szintén jól harmonizál a hallal. Ha szeretnénk még különlegesebbé tenni, a lazacra kenhetünk egy kevés mustárt vagy krémsajtot a rétegezés előtt.