Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Lazac wellington módra recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 2 darab lazacfilé (kb 25 dkg)
  • 1 darab cukkini
  • 8 darab gomba
  • só
  • őrölt színes bors
  • 0,5 citrom leve
  • 500 g leveles tészta (2 részre osztva, vagy 2 csomag előnyújtott)
  • 1 tojás
  • 1 evőkanál olaj

Elkészítése

Előkészítés:

A lazacfilét locsoljuk meg a citromlével, sózzuk, borsozzuk, majd hagyjuk fél órát állni, hogy átvegye az ízeket. Közben szeleteljük fel vékonyan a cukkinit és a gombát.

Az olívaolajat forrósítsuk fel, majd pirítsuk rajta a cukkinit néhány percig, közben fűszerezzük sóval és borssal. Ezután vegyük ki és hagyjuk kihűlni. Ugyanebben a serpenyőben pároljuk meg a gombát is, majd szűrjük le és ezt is hűtsük ki.

Összeállítás:

Az egyik kinyújtott leveles tészta alsó részére fektessük a cukkini felét, erre helyezzük a fűszerezett lazacfilét, majd tegyük a tetejére a gomba felét. A tészta széleit kenjük le felvert tojással, hajtsuk rá a szabadon maradt tésztarészt és villával nyomkodjuk le a széleket. Kenjük meg a tetejét is tojással. A másik lazacfilével és tésztával ugyanígy járjunk el.

Sütés:

A megtöltött tésztákat helyezzük sütőpapírral bélelt tepsire egymástól távolabb. Előmelegített sütőben, 180 fokon 30–35 perc alatt süssük aranybarnára, ropogósra. Tálalás előtt hagyjuk kicsit hűlni, majd éles késsel szeleteljük.

Tipp:

A lazac mellé a gomba helyett használhatunk párolt spenótot is, amely szintén jól harmonizál a hallal. Ha szeretnénk még különlegesebbé tenni, a lazacra kenhetünk egy kevés mustárt vagy krémsajtot a rétegezés előtt.

https://receptneked.wps.hu/halak/lazac-wellington-modra/