Elkészítése
Szósz:
A vajat egy lábasban felolvasztjuk, hozzáadjuk a reszelt parmezánt, majd felöntjük a tejszínnel. Ízesítjük sóval és borssal, majd kevergetve felforraljuk. Kis lángon addig főzzük, amíg a szósz besűrűsödik, utána félretesszük.
Lazac előkészítése:
A fagyasztott lazacfiléket kiolvasztjuk, majd sóval és frissen őrölt borssal fűszerezzük. Félretesszük, amíg a többi hozzávalót elkészítjük.
Zöldségek elkészítése:
A vöröshagymát és a fokhagymát megtisztítjuk, finomra vágjuk. Egy serpenyőben az olajat felforrósítjuk, majd megdinszteljük rajta a hagymát. Hozzáadjuk a fagyasztott franciasaláta alapot és kevergetve majdnem puhára pároljuk. Ekkor beleforgatjuk a tejfölt, majd a parmezános szószt is és sóval és borssal ízesítjük. Épp csak addig főzzük, amíg jól átmelegszik az egész.
Lazac sütése:
Egy grillserpenyőt felforrósítunk, majd a lazacfilék mindkét oldalát kb 5 percig sütjük, amíg szép aranybarna kérget kapnak.
Tálalás:
A zöldséges-parmezános alapot tányérra halmozzuk, ráhelyezzük a grillezett lazacot és friss citromfűvel díszítjük.
Tipp:
A szószba keverhetünk kevés citromlevet vagy reszelt citromhéjat, így még könnyedebb, frissebb lesz az íze. A zöldségkeveréket szezonális friss zöldségekkel is helyettesíthetjük, például brokkolival vagy cukkinivel.

