Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Lazac zöldségekkel recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók:

  • 1000 g vadlazac filé (fagyasztott )
  • 450 g franciasaláta alap (fagyasztott)
  • 175 g tejföl
  • 1 fej vöröshagyma
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 2 evőkanál olaj
  • só
  • őrölt színes bors
  • 4 ág citromfű
  • 40 g vaj
  • 60 g parmezán
  • 100 g tejszín

Elkészítése

Szósz:

A vajat egy lábasban felolvasztjuk, hozzáadjuk a reszelt parmezánt, majd felöntjük a tejszínnel. Ízesítjük sóval és borssal, majd kevergetve felforraljuk. Kis lángon addig főzzük, amíg a szósz besűrűsödik, utána félretesszük.

Lazac előkészítése:

A fagyasztott lazacfiléket kiolvasztjuk, majd sóval és frissen őrölt borssal fűszerezzük. Félretesszük, amíg a többi hozzávalót elkészítjük.

Zöldségek elkészítése:

A vöröshagymát és a fokhagymát megtisztítjuk, finomra vágjuk. Egy serpenyőben az olajat felforrósítjuk, majd megdinszteljük rajta a hagymát. Hozzáadjuk a fagyasztott franciasaláta alapot és kevergetve majdnem puhára pároljuk. Ekkor beleforgatjuk a tejfölt, majd a parmezános szószt is és sóval és borssal ízesítjük. Épp csak addig főzzük, amíg jól átmelegszik az egész.

Lazac sütése:

Egy grillserpenyőt felforrósítunk, majd a lazacfilék mindkét oldalát kb 5 percig sütjük, amíg szép aranybarna kérget kapnak.

Tálalás:

A zöldséges-parmezános alapot tányérra halmozzuk, ráhelyezzük a grillezett lazacot és friss citromfűvel díszítjük.

Tipp:

A szószba keverhetünk kevés citromlevet vagy reszelt citromhéjat, így még könnyedebb, frissebb lesz az íze. A zöldségkeveréket szezonális friss zöldségekkel is helyettesíthetjük, például brokkolival vagy cukkinivel.

https://receptneked.wps.hu/halak/lazac-zoldsegekkel/