Elkészítése
Előkészítés:
A hagymát vágjuk fel nagyon apróra és a lazacot ízlés szerint daraboljuk fel.
A tojásokat üssük fel egy tányérba, majd ízlés szerint sózzuk és villával verjük fel.
Egy serpenyőben hevítsük fel az olajat, majd adjuk hozzá az apróra vágott vöröshagymát és pároljuk üvegesre.
Ezután öntsük hozzá a felvert tojást, majd állandó kevergetés mellett, kezdjük el sütni. Egy-két perc után öntsük, keverjük hozzá a tejszínt, ízlés szerint sózzunk utána, őröljünk rá színes borsot, majd addig süssük, hogy még kellően lágy legyen.
Ezután vegyük le a tűzről, majd óvatosan keverjük hozzá a füstölt lazacot.
Az előnyújtott leveles tésztát vágjuk fel 6 vagy 8 egyforma darabra. Ezután a tészta szélétől kb 1 cm-re késsel metsszük körbe úgy, hogy a tésztát ne vágjuk át. Mielőtt a sütőbe tennénk, villával szurkáljuk meg a tésztát, hogy ne púposodjon fel sütés közben.
Sütés:
Ezután 180 fokos sütőben süssük szép pirosra, ropogósra.
Összeállítás:
Tálalás előtt kanalazzuk a ropogósra sütött leveles tésztára a tojásrántottát, majd úgy kínáljuk.
Tipp:
Különlegesebb ízhatásért tálalás előtt szórd meg kaporral vagy snidlinggel, így még jobban ki tudod emelni a lazac ízét.

