Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Lazacropogós recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 30 dkg vadlazac (2 szelet)
  • 10 dkg só
  • 2 ek teavaj
  • 1 késhegynyi frissen őrölt fekete bors

Körethez

  • 50 dkg párolt rizs
  • 1 közepes db párolt brokkoli


Elkészítése:

A lazacfiléket tisztítás után a bőrös oldalukkal lefelé egy sóval telt tálba (sóágyra) helyezzük 2 órára érni. Erre azért van szükség, mert így a sütésnél finom, ropogós lesz a lazac bőre.

A vajat felhevítjük, majd a sótól szárazra törölt halszeleteket belerakjuk, borsozzuk, és a bőrükkel lefelé elkezdjük a sütést. Szép, piros ropogósra sütjük, majd ezután fordítjuk át a másik felére, amit szintén megborsozunk, és 10 perc alatt készre sütjük. (Az oldalukra is fordítsuk sütés közben egy húscsipesz segítségével.)

Melegen tálaljuk párolt rizzsel és párolt zöldségekkel.

https://receptneked.wps.hu/halak/lazacropogos/