Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Hal receptek

Lenmagos halfilé

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A lenmagos halfilé egy egyszerűen elkészíthető, ropogós bundában sült étel, amely különlegességét a lenmag adja. A curryvel fűszerezett panír finom ízt kölcsönöz a halnak, így egy gyors vacsora vagy vendégváró falat is lehet belőle.

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
adag
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Sikli Timi
Beküldte: 2013.10.20.

Hozzávalók

Elkészítése

A halfilét darabokra vágjuk, majd alaposan lecsepegtetjük. A tojásokat egy tálban felverjük, sóval, őrölt borssal és curryvel ízesítjük. A haldarabokat először kukoricalisztbe, majd a fűszeres tojásba forgatjuk. Végül zsemlemorzsában hempergetjük meg, amelybe ízlés szerint lenmagot keverünk.

Egy serpenyőben olajat forrósítunk, és a halfiléket óvatosan belehelyezzük. Mindkét oldalukat aranyszínűre sütjük, majd papírtörlőre szedjük, hogy a felesleges olajat leitassuk. Melegen tálaljuk.

Tipp

A bundába a lenmag mellett keverhetünk szezámmagot vagy napraforgómagot is, így még ropogósabb lesz. Köretként friss salátával, párolt rizzsel vagy akár sült burgonyával is kínálhatjuk.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Évszak: Egész évben Ár: Kicsit drágább Gyakorlat: Haladóknak Fogás: Vacsora
Sikli Timi
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is