Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Mátyás ponty recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 8 szelet pontyfilé
  • 1 evőkanál olaj
  • 1 fej vöröshagyma
  • burgonyapüré
  • 25 dkg gomba
  • só
  • 1 kiskanál pirospaprika

Elkészítése

A megsózott pontyszeleteket az olajban mindkét felükön erős tűzön ropogósra sütjük. A megsült halat kiszedjük, és melegen tartjuk. Az olajában megpirítjuk a reszelt hagymát, a paprikával meghintjük, a megtisztított, felszeletelt gombát beletesszük, megsózzuk, és puhára pároljuk.

Tálaláskor a halszeleteket burgonyapürére fektetjük, és az egészet a paprikás gombával leöntjük.

https://receptneked.wps.hu/halak/matyas-ponty/