Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Hal receptek

Orly-módon sült haltörzs

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Az Orly-módon sült haltörzs igazi klasszikus, amelyben a sörös bunda ropogósra sül, a hal húsa pedig omlós és szaftos marad. Könnyen elkészíthető, mégis ünnepibb fogás, amelyet sült krumplival vagy friss salátával érdemes kínálni.

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
perc
Mennyiség:
adag
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Beküldte: 2013.08.18.

Hozzávalók

Elkészítése

Előkészítés

A megtisztított haltörzseket sózzuk, borsozzuk, majd lisztben megforgatjuk. A 20 dkg lisztet a tojássárgákkal, a sóval és a sörrel simára keverjük. A masszának kissé sűrűbbnek kell lennie, mint a palacsintatészta. A tojásfehérjéket kemény habbá verjük, majd óvatosan a sörtésztához forgatjuk.

Sütés

A lisztbe forgatott halakat a sörtésztába mártjuk, és bő, forró olajban aranybarnára sütjük. Papírtörlőn lecsepegtetjük, hogy ne maradjon olajos.

Tálalás

Frissen, ropogósan tálaljuk sült burgonyával, tartármártással vagy könnyű salátával.

Tipp

A sörtésztát ízesíthetjük kevés fokhagymaporral vagy szárított fűszerekkel is, így még különlegesebb lesz a bunda.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Évszak: Egész évben Ár: Kicsit drágább Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Ebéd
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is