Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Hal receptek

Paprikás tonhal tepsiben

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: 65-70 dkg fagyasztott tonhal 1 citrom 2 ek finomliszt 1 ek piros fűszerpaprika só 2 ek olajbogyó 5 dkg bacon 2 ek olaj 2 ek zsemlemorzsa Elkészítése: A fagyasztott halat felolvasztjuk. Közben a citromot megmossuk, majd félbevágjuk. Az egyik felet vékony karikákra szeleteljük, a másik felének a héját lereszeljük, illetve a levét kicsavarjuk. A […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Niki1986
Beküldte: 2015.04.23.

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 65-70 dkg fagyasztott tonhal
  • 1 citrom
  • 2 ek finomliszt
  • 1 ek piros fűszerpaprika
  • 2 ek olajbogyó
  • 5 dkg bacon
  • 2 ek olaj
  • 2 ek zsemlemorzsa


Elkészítése:

A fagyasztott halat felolvasztjuk. Közben a citromot megmossuk, majd félbevágjuk. Az egyik felet vékony karikákra szeleteljük, a másik felének a héját lereszeljük, illetve a levét kicsavarjuk.

A lisztet összekeverjük a pirospaprikával. A bacont kis darabokra vágjuk. A felengedett halat féltenyérnyi darabokra szétszedjük, vagy felszeleteljük.

Egy kis tepsit az olajjal kikenünk, és a morzsával beszórjuk. A halszeleteket citromlével meglocsoljuk, és 10 percig hagyjuk állni, majd jól megsózzuk. Ezután nedvesen beleforgatjuk a paprikás lisztbe, és szorosan egymás mellé elhelyezzük a tepsiben.

Betakarjuk a szalonnaszeletekkel, és előmelegített, forró sütőbe toljuk. A lángot közepesre mérsékeljük, és kb. 20 percig sütjük. Vigyázat, a hal nagyon gyorsan megsül, ezért ne hagyjuk magára!

Tálaláskor minden halszeletre egy citromkarikát és néhány szem olajbogyót teszünk (ez utóbbi el is hagyható).

Köretnek tetszés szerint burgonyapüré, párolt petrezselymes rizs, vagy sült burgonya is jó, de a legfinomabb hozzá a sült burgonyapüré.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Megfizethető Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Vacsora
Niki1986
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is