Elkészítése
Serpenyőben kevés olajon megfuttatjuk az apróra vágott hagymát. Hozzáadjuk a felcsíkozott parajt (spenótot), ezt is megfuttatjuk, majd sózzuk, borsozzuk. Egy csipetnyi szerecsendiót és fél zúzott fokhagymát is hozzáadunk.
Ezután belehelyezünk egy marék gnocchit, felöntjük főzőtejszínnel, és visszaforraljuk. A gnocchi körülbelül 3 perc alatt megfő a főzőtejszínben, közben magába szívja, és kellemesen krémes lesz. Végül egy kis citromlével ízesítjük.
A lazacfilét megsózzuk, a bőrét eltávolítjuk, majd kevés olajon mind a négy oldalát 3-3 percig sütjük, hogy szép aranybarnára piruljon. Miután megsült, félretesszük, hogy kicsit “pihenjen”.
Kitálaljuk a gnocchit egy öblös tányérba, reszelünk rá füstölt sajtot, majd a tetejére helyezzük a lazacot.
Jó étvágyat!
