Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Parajos gnocci, grillezett lazaccal recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 500 g paraj
  • 2 dl főzőtejszín
  • gnocchi
  • 5 fej hagyma
  • só
  • bors
  • szerecsendió
  • fokhagyma
  • 1 db citrom
  • lazacfilé

Elkészítése

Serpenyőben kevés olajon megfuttatjuk az apróra vágott hagymát. Hozzáadjuk a felcsíkozott parajt (spenótot), ezt is megfuttatjuk, majd sózzuk, borsozzuk. Egy csipetnyi szerecsendiót és fél zúzott fokhagymát is hozzáadunk.

Ezután belehelyezünk egy marék gnocchit, felöntjük főzőtejszínnel, és visszaforraljuk. A gnocchi körülbelül 3 perc alatt megfő a főzőtejszínben, közben magába szívja, és kellemesen krémes lesz. Végül egy kis citromlével ízesítjük.

A lazacfilét megsózzuk, a bőrét eltávolítjuk, majd kevés olajon mind a négy oldalát 3-3 percig sütjük, hogy szép aranybarnára piruljon. Miután megsült, félretesszük, hogy kicsit “pihenjen”.

Kitálaljuk a gnocchit egy öblös tányérba, reszelünk rá füstölt sajtot, majd a tetejére helyezzük a lazacot.

Jó étvágyat!

https://receptneked.wps.hu/halak/parajos-gnocci-grillezett-lazaccal/