A halszeleteket besózzuk és citromlevet csepegtetünk rá, majd állni hagyjuk, hogy az ízek összeérjenek.
A besamelmártáshoz a lisztet 10 dkg vajon világosra pirítjuk, majd folyamatos keverés mellett fokozatosan hozzáöntjük a tejet. Addig főzzük, amíg besűrűsödik. Sóval, ételízesítővel, szerecsendióval és borssal ízesítjük.
A halat kevés vajon fehéredésig sütjük. A kiengedett parajt szintén kevés vajon megpároljuk, sóval, borssal, átnyomott fokhagymával és ételízesítővel ízesítjük.
Egy jénai tálba vagy tepsibe egymás mellé helyezzük a halszeleteket, és a tetejükre halmozzuk a párolt parajt. A besamelmártást habzsák vagy kanál segítségével egyenletesen ráterítjük, majd az egészet megszórjuk reszelt sajttal.
Előmelegített sütőben 15-20 perc alatt készre sütjük. Az étel akkor van kész, amikor a sajt szépen megolvad és enyhén megpirul.