Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Parajos harcsafilé csőben sütve recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 4 szelet afrikai harcsafilé
  • 50 dkg paraj
  • 20 dkg vaj
  • 10 dkg finomliszt
  • 5 dl tej
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 20 dkg reszelt sajt
  • só
  • bors
  • ételízesítő
  • szerecsendió
  • 0,5 db citrom leve

Elkészítése

A halszeleteket besózzuk és citromlevet csepegtetünk rá, majd állni hagyjuk, hogy az ízek összeérjenek.

A besamelmártáshoz a lisztet 10 dkg vajon világosra pirítjuk, majd folyamatos keverés mellett fokozatosan hozzáöntjük a tejet. Addig főzzük, amíg besűrűsödik. Sóval, ételízesítővel, szerecsendióval és borssal ízesítjük.

A halat kevés vajon fehéredésig sütjük. A kiengedett parajt szintén kevés vajon megpároljuk, sóval, borssal, átnyomott fokhagymával és ételízesítővel ízesítjük.

Egy jénai tálba vagy tepsibe egymás mellé helyezzük a halszeleteket, és a tetejükre halmozzuk a párolt parajt. A besamelmártást habzsák vagy kanál segítségével egyenletesen ráterítjük, majd az egészet megszórjuk reszelt sajttal.

Előmelegített sütőben 15-20 perc alatt készre sütjük. Az étel akkor van kész, amikor a sajt szépen megolvad és enyhén megpirul.

https://receptneked.wps.hu/halak/parajos-harcsafile-csoben-sutve/