Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Petrezselymes tonhal recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 80 dkg tonhal
  • 1 evőkanál olaj
  • 5 dkg vaj
  • 3 gerezd fokhagyma
  • só
  • 2 csokor petrezselyemzöld
  • citromlé

Elkészítése

A felengedett tonhalból tenyérnyi szeleteket vágunk, és megolajozott alufólia darabokra fektetjük őket úgy, hogy mindegyik fóliába majd egy szeletet csomagolhassunk. Mindegyiket megsózzuk, megvajazzuk,a citromlével meglocsoljuk, és a nagyon finomra vágott fokhagymát rászórjuk.

Végül összevagdossuk a zöldpetrezselymet, gazdagon meghintjük vele a halszeleteket, és a fóliát összehajtva a sütőben 15-20 percig sütjük. Párolt zöldségféle vagy parajpüré illik hozzá.

https://receptneked.wps.hu/halak/petrezselymes-tonhal-2/