Hozzávalók:
- Személyenként 1-2 pisztráng (nagyságától függően)
- finom liszt
- kukorica liszt
- citromhéj
- só
- “Halak” fűszerkeverék
- bors
- kevés piros paprika
Elkészítése:
A halat előző nap konyhakészre tisztítom, beirdalom (bevagdosom a húsosabb felét) besózom kívül-belül, megszórom “halak” fűszerkeverékkel, és az ujjammal alaposan bekenem foghagyma krémmel. Fedeles dobozban a sütésig hűtőben érlelem.
Sütés előtt paprikás lisztbe forgatom. Ennek összetevői: fele mennyiség búza, fele kukoricás liszt, szárított citromhéj (bolti tasakos), őrölt bors, kevés pirospaprika. A lisztben kívül-belül megforgatom és közepes lángon többszöri forgatással pirosra sütöm.
[box style=”info”]Ezzel a panírral bármilyen halat el lehet készíteni, nagyon finom.[/box]