Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Pisztráng paprikás lisztben recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Elkészítése

Hozzávalók:

  • Személyenként 1-2 pisztráng (nagyságától függően)
  • finom liszt
  • kukorica liszt
  • citromhéj
  • só
  • “Halak” fűszerkeverék
  • bors
  • kevés piros paprika


Elkészítése:

A halat előző nap konyhakészre tisztítom, beirdalom (bevagdosom a húsosabb felét) besózom kívül-belül, megszórom “halak” fűszerkeverékkel, és az ujjammal alaposan bekenem foghagyma krémmel. Fedeles dobozban a sütésig hűtőben érlelem.

Sütés előtt paprikás lisztbe forgatom. Ennek összetevői: fele mennyiség búza, fele kukoricás liszt, szárított citromhéj (bolti tasakos), őrölt bors, kevés pirospaprika. A lisztben kívül-belül megforgatom és közepes lángon többszöri forgatással pirosra sütöm.

[box style=”info”]Ezzel a panírral bármilyen halat el lehet készíteni, nagyon finom.[/box]

https://receptneked.wps.hu/halak/pisztrang-paprikas-lisztben/