Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Pisztráng Szalajka módra extrán recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 10 dkg füstölt szalonna
  • 1 evőkanál zsír
  • 2 db egész pisztráng
  • 1 kg burgonya
  • 3 fej vöröshagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 4 db paprika
  • 4 db paradicsom
  • 1 csomag fagyasztott bébirépa
  • 2 evőkanál őrölt paprika
  • 1 evőkanál csípős pirosarany
  • 1,5 dl száraz chardonnay bor
  • néhány szelet citrom
  • bors
  • só

Elkészítése

A szalonnát, vöröshagymát apróra vágjuk. A paprikát és paradicsomot felkockázzuk. A burgonyát meghámozzuk és kb 3 mm vékony karikákra szeleteljük vagy gyaluljuk.

A szalonna zsírját elkezdjük kisütni, majd rádobjuk a vöröshagymát és 2 gerezd zúzott fokhagymát adunk hozzá és lepirítjuk az egészet. Amikor már szép a színe, akkor a tűzről félrehúzzuk és hozzáadjuk a pirospaprikát, ízlés szerint sózzuk és borsozzuk.

Átkeverjük, visszatesszük a tűzre, majd hozzáadjuk a paprikát, a paradicsomot és a pirosaranyat is. Mikor már levet engedett, akkor rátesszük a burgonyát is. Kb 10 percig pároljuk kis lángon.

A zöldséges alapot egy tepsibe simítjuk, majd elterítjük rajta a bébirépát is. Alufóliával lefedve kb 50 percig pároljuk 180 fokon.

Közben a halakat megpucoljuk és sózzuk, borsozzuk, pirospaprikát szórunk rá kívülről. Belülről aprított fokhagymával és citromkarikákkal töltjük.

A tepsit kivesszük a sütőből, rátesszük a zöldségágyra a halakat, majd újra lefedjük és 15 percig pároljuk a sütőben.

Mikor letelt a 15 perc, kivesszük a tepsit a sütőből, levesszük a fóliát és aláöntjük a bort. Újra visszatoljuk a sütőbe, de már fólia nélkül és újabb 15 percig sütjük.

https://receptneked.wps.hu/halak/pisztrang-szalajka-modra-extran/