Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Pisztráng zöldfűszerekkel és baconnel recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 2 pisztráng
  • 15 dkg bacon
  • 1 csokor petrezselyemzöld
  • 1 csokor snidling
  • 1 csokor koriander
  • só
  • hal fűszerkeverék
  • őrölt fehér bors
  • citromlé
  • olívaolaj


Elkészítése:

Az olívaolajat keverjük össze ízlés szerint sóval, őrölt borssal és halfűszerkeverékkel, majd tegyük bele ebbe a pácba a pisztrángokat, és kívül-belül alaposan dörzsöljük be. Kb. 30 percig hagyjuk állni, hogy a fűszerek jól átjárják.

A bacont kockázzuk fel, majd süssük addig, hogy egy kis színt kapjon. Ezután szedjük ki a zsírból, és alaposan csepegtessük le.

A befűszerezett pisztrángokat tegyük egy sütőpapírral kibélelt, és olajjal meglocsolt tepsire, majd kívül-belül csepegtessük meg a citromlével. Tegyünk a belsejükbe az elősütött baconből, és ízlés szerint a zöldfűszerekből. A maradék bacont szórjuk a halakra, és mellé.

Előmelegített sütőben, közepes hőfokon (180 fok) süssük 25-30 percig, hogy szép színt kapjon, és teljesen átsüljön.

https://receptneked.wps.hu/halak/pisztrang-zoldfuszerekkel-es-baconnel/