A halat kifilézzük, a gerincét, fejét, farkát, a karikákra vágott sárgarépát és hagymát kevés sós vízben megfőzzük, hogy egy alaplevet készítsünk. A vaj felével kikenünk egy tűzálló tálat, majd a kiszálkázott halszeleteket belefektetjük. Ráöntjük a bort és egy kevés halcsontlevest, megsózzuk, és a sütőben, alufóliával légmentesen lezárva, 15 percig sütjük.
Közben a gombát (2-3 szemet egészben hagyunk, a többit felszeleteljük) a maradék vajban megpároljuk, sózzuk, borsozzuk, majd ráöntjük a citromlevet. A tűzről levéve a tejföllel felengedjük, belekeverjük a tojássárgákat és a megvagdalt petrezselyemzöldet. Ezt a keveréket a félig megsült halra öntjük, majd visszatesszük a sütőbe, hogy az egészet jól átsüssük.
A megpárolt, egészben hagyott gombákat a tejfölös mártás öntése előtt kiszedjük, és a végén ezzel, valamint petrezselyemcsokrokkal díszítjük a halat.