Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Ponty matróz módra recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 8 db pontyszelet
  • 5 dkg vaj
  • 1 evőkanál olaj
  • 1 kis fej vöröshagyma
  • 1 evőkanál finomliszt
  • 1 pohár vörösbor
  • só
  • 1 csokor petrezselyemzöld
  • 1 csokor kapor

Elkészítése

Kivajazott tálra egymás mellé fektetjük a kétujjnyi vastag, megsózott pontyszeleteket, és rámorzsoljuk a maradék vajat. A forró sütőbe toljuk, és 20 percig sütjük. Közben az olajban, fedő alatt megpirítjuk az apróra vágott vöröshagymát, a liszttel meghintjük, a vörösborral felengedjük, és az apróra vágott zöldfűszerekkel ízesítjük.

Még néhány percig kevergetve forraljuk, és a halra öntve tálaljuk. (Ha gazdagabban akarjuk adni, a hagymában először az apróra vágott gombát pároljuk meg, utána hintjük meg a liszttel, engedjük fel a borral.)

https://receptneked.wps.hu/halak/ponty-matroz-modra/