Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Ponty ragu recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 1 kg ponty
  • 20 dkg leveszöldség
  • 5 dkg vaj
  • 1 dl fehérbor
  • 2 dl tejföl
  • 1 db tojássárga
  • só
  • 1 csokor petrezselyemzöld
  • citromlé

Elkészítése

A vajban megpirítjuk a megtisztított, karikákra vágott zöldséget, és a kétujjnyi széles, ujjnyi hosszú szeletekre vágott halat belerakjuk. Megsózzuk, a bort ráöntjük, és lefedve 15-20 percig pároljuk.

Ekkor a tejfölt simára keverjük a tojássárgával, a citromlével, egy kevés sóval, majd a tűzről levett halra öntjük, és finomra vágott petrezselyemzölddel hintjük meg a tetejét.

https://receptneked.wps.hu/halak/ponty-ragu/