Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Ponty spárgával recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 8 szép pontyfilé
  • 50 dkg spárga
  • 1 evőkanál olaj
  • 1 diónyi vaj
  • 1 evőkanál finomliszt
  • 1 dl tejföl
  • só
  • cukor

Elkészítése

A pontyszeleteket besózzuk, és az olajban pirosra sütjük. Tűzállótálra fektetjük, és a következő mártással leöntjük: a spárgát megtisztítjuk, hüvelyknyi darabokra vágjuk, és sós-cukros vízben puhára főzzük.

A vajból a liszttel világos rántást készítünk, annyi spárgafőzővízzel engedjük fel, hogy sűrű mártást kapjunk.

Beleöntjük a tejfölt, a leszűrt spárgát, és azt az olajat is, amiben a halat sütöttük. A mártást a halszeletekre öntjük, és csak annyi időre tesszük a sütőbe, amíg át nem melegszik.

https://receptneked.wps.hu/halak/ponty-spargaval/