Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Pontyhalászlé recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 5 kg ponty
  • 5 fej vöröshagyma
  • 2 evőkanál só
  • 3 evőkanál fűszerpaprika
  • 1,5 dl száraz vörösbor
  • 2 evőkanál paradicsompüré

Tálaláshoz

  • gyufatészta
  • kenyér

Elkészítése

A pontyokat megtisztítjuk, zsigereljük, beírdaljuk és kb 2,5-3 cm széles szeletekre vágjuk, majd egy tálba téve a szeletek mindkét oldalát enyhén megsózzuk és legalább 1 órára hűtőszekrénybe tesszük.

A vöröshagymát megtisztítjuk, kockára vágjuk és a hallal együtt egy 10 literes bográcsba rakjuk és felöntjük annyi vízzel, hogy kissé ellepje, de minimum 5 liter!

Közepes lángon felforraljuk, hozzáadjuk a vörösbort és a paradicsomszószt, rászórjuk a paprikát és innentől 35-40 perc alatt kissé erősebb/lobogó lángon, a bográcsot lengetve-mozgatva készre főzzük.

Félúton beletesszük a hal belsőségeket és a cseresznyepaprikákat. Időnként rákóstolunk, ha igényli sózzuk.

Miután elkészült egy nagyobb tálba átöntjük a levét, a patkószeleteket pedig tálcára helyezzük.

Ízlés szerint még forrón főtt metélttésztával és/vagy kenyérrel tálaljuk.

Jó étvágyat kívánok!

https://receptneked.wps.hu/halak/pontyhalaszle-2/