Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Pontypaprikás galuskával recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 60 dkg halfilé
  • 6 dkg zsír
  • 5 dkg kolozsvári szalonna
  • 6 dkg hagyma
  • 15 dkg gomba
  • 1 evőkanál liszt
  • 2 dl tejföl
  • só
  • paprika
  • 1 dl fehérbor

Elkészítése

 Zsírba szalmasárgára pirítjuk a kockára vágott hagymát, hozzáadjuk a darabolt szalonnát, a gombaszeleteket, meghintjük paprikával, felengedjük borral, beletesszük a halat, és fedő alatt pároljuk. 10 perc múlva belekeverjük a tejföllel elkevert liszté, és még 2 percig főzzük. Szaggatott galuskával, karikára vágott erős paprikával kínáljuk.

Megjegyzés: Ha nem hipermarketben, hanem piacon vagy halásztól vesszük a halat, nagyságrendekkel olcsóbban kijövünk.

https://receptneked.wps.hu/halak/pontypaprikas-galuskaval/