Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Pontypörkölt túrós tésztával recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 1 kg ponty szeletelve (szeletelve)
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 evőkanál olaj
  • 2 teáskanál fűszerpaprika
  • 1 darab csípős paprika
  • halfűszer
  • só
  • bors
  • oregánó
  • 1 darab paprika
  • 1 darab paradicsom
  • 1 dl vörösbor

Körethez

  • 300 g száraztészta
  • 40 dkg tehéntúró
  • 2 dl tejföl

Elkészítése

A pontyot feldaraboljuk és halfűszerrel bedörzsöljük, majd fél óráig hagyjuk, hogy álljon.

Pörköltalapot készítünk a hozzávalókból. A vöröshagymát apróra vágjuk és a felforrósított olajon megdinszteljük, majd beletesszük a feldarabolt paprikát, paradicsomot is. Kb 15-20 percig főzzük mindig kevés víz hozzáadásával. Ezután rátesszük a haldarabokat, fűszerezzük és a többi hozzávalóval készre főzzük.

A bort, pirosporpaprikát, oregánót a főzés vége felé tesszük rá.

A tésztát bő, forró, sós vízben kifőzzük és leszűrjük.

A túrót megsózzuk és tésztával összekeverjük vagy a tészta tetejére is tehetjük, majd tejföllel meglocsoljuk.

A pörköltet a tésztával tálaljuk.

https://receptneked.wps.hu/halak/pontyporkolt-turos-tesztaval-2/