Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Rácz ponty kicsit másképp recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 60 dkg krumpli
  • 6 szelet ponty
  • 2 db paprika
  • 2 db paradicsom
  • 1 fej hagyma
  • 1 pohár tejföl
  • 1 pohár kefir ( vagy joghurt)
  • kapor
  • só
  • bors
  • olaj

Elkészítése

Először a krumplit héjastól sós vízben feltesszük főni. Közben a halszeleteket sózzuk, borsozzuk, lisztbe forgatjuk, és kevés olajon elősütjük.

A megfőtt krumplit egy kiolajozott sütőedénybe kezdjük felkarikázni. Egy sor után meglocsoljuk egy kevés olajjal, rászórjuk a felszeletelt hagyma felét, egy paprikát és egy paradicsomot is rászelünk. Folytatjuk a következő sorral ugyanígy.

A tetejére rakjuk az elősütött halakat, amelyeket leöntünk a tejföl, kefir és kapor keverékével. Kb. fél óra alatt készre sütjük. Nekünk nagyon ízlik ez a lecsós, kapros keverék.

https://receptneked.wps.hu/halak/racz-ponty-kicsit-maskepp/