Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Rántott ponty recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 8 szelet ponty
  • só ízlés szerint
  • 12 dkg zsemlemorzsa
  • 2 tojás
  • 10 dkg liszt
  • 4 dl étolaj a sütéshez


Elkészítése:

A ponty szeleteket sózzuk.

A tojásokat csipetnyi sóval felverjük és a halszeleteket a lisztbe, tojásba, morzsába mártva forgatjuk.

Egy serpenyőben megforrósítjuk az étolajat, belerakjuk a halszeleteket és 5 percig fedő alatt az egyik, majd fedő nélkül a másik oldalukat pirosra sütjük.

Frissen, forrón tálaljuk.

Majonézes burgonyasalátával tálaljuk, de finom mellé a tartármártás is.

https://receptneked.wps.hu/halak/rantott-ponty-2/