Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Rántott ponty hagymás burgonyasalátával recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 8 szelet ponty
  • 10 dkg finomliszt
  • 1 csapott evőkanál őrölt pirosparika
  • só
  • olaj
  • 1 kg burgonya
  • 1 nagyobb fej lilahagyma
  • 150 g tejföl
  • 3 evőkanál majonéz


Elkészítése:

Egy tálban a lisztet, a pirospaprikát és a sót összekeverjük, majd a ponty szeleteket egyesével megforgatjuk benne és forró olajban pirosra sütjük.

A burgonyát meghámozzuk, felkarikázzuk és puhára főzzük. Mikor megfőtt, leöntjük róla a vizet és kihűtjük.

A majonézt a tejföllel összekavarjuk, hozzáadjuk az apróra vágott lilahagymát és a burgonyát. Ezeket óvatosan összekeverjük és hűtőben hagyjuk legalább fél órára.

Tálaláskor friss uborka szeletekkel díszíthetjük.

https://receptneked.wps.hu/halak/rantott-ponty-hagymas-burgonyasalataval/