Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Rántott ponty perezselymes burgonyával recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 75 dkg ponty (szeletelt)
  • 2 tojás
  • 15 dkg finomliszt
  • 15 dkg zsemlemorzsa
  • 3 dl olaj
  • 1 kg burgonya
  • 1 csokor petrezselyemzöld
  • 1 üveg csemege uborka

Elkészítése

A ponty szeleteket panírozás előtt fél órával besózzuk, majd panírozzuk a szokott módon: liszt, felvert tojás és zsemlemorzsa a sorrend.

Forró olajban kisütjük, majd papírtörlőre szedve leitatjuk a felesleges olajat.

A meghámozott, apróra vágott burgonyát sós vízben megfőzzük, majd a vízből kiszedve megszórjuk vágott petrezselyemzölddel.

Csemege uborkával tálaljuk.

https://receptneked.wps.hu/halak/rantott-ponty-perezselymes-burgonyaval/