Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Ropogós sült pontyszelet recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 8 szelet filézett ponty
  • 4 evőkanál kukoricaliszt
  • 1 evőkanál őrölt fűszerpaprika
  • só
  • bors
  • 2 dl olaj
  • 1 darab batáta
  • 30 dkg házi csalamádé

Elkészítése

A halat besózzuk, majd állni hagyjuk.

A batátát tisztítás után hasábokra vágjuk és kevés sóval, borssal megszórjuk és egy teáskanál olajjal összekeverjük. Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, majd 180 fokra előmelegített sütőbe toljuk 25 percre vagy amíg át nem sül.

Amíg sül a batáta megsütjük a halat is. A halat beleforgatjuk a befűszerezett kukoricalisztbe és forró olajban ropogósra sütjük.

Tálaláskor a halszeleket a tányérra tesszük, mellétesszük a sült batáta hasábokat és a házi csalamádét.

https://receptneked.wps.hu/halak/ropogos-sult-pontyszelet/