Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Roston pontyszelet fokhagymás mártogatóssal recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 5 szép nagy pontyszelet
  • 1 vöröshagyma
  • 3 ek olívaolaj
  • 1 nagy csokor petrezselyem
  • 1 kis dobozos (lm) tejföl
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 fél citrom
  • ízlés szerint só
  • frissen őrölt színes bors


Elkészítése:

A halszeleteket alaposan megmossuk, sózzuk, borsozzuk, egy jénai tálba szépen egymás mellé fektetjük. Meglocsoljuk olívaolajjal, ráfacsarjuk a fél citrom levét, eloszlatjuk rajta a vékony karikára vágott vöröshagymát, az aprított petrezselyemzöldet (1 evőkanállal félreteszünk belőle a tejfölhöz), és alufóliával lefedve legalább egy órára hűtőbe tesszük.

A tejfölt elkeverjük a reszelt fokhagymával és a félre tett petrezselyemzölddel, majd mehet a hűtőbe a hal után.

Közvetlenül tálalás előtt felmelegítjük a grillserpenyőt, és megsütjük benne a halszeleteket, szép pirosra mindkét oldalát.

Friss salátával, esetleg rizzsel és a fokhagymás mártogatóssal kínáljuk. Ízlés szerint, közvetlenül tálalás előtt még meglocsolhatjuk citromlével.

Jó étvágyat!

https://receptneked.wps.hu/halak/roston-pontyszelet-fokhagymas-martogatossal/