Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Serpenyős harcsaszelet, harcsamáj raguval recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 2 szelet harcsa
  • 5 dkg vaj
  • 1 fej vöröshagyma
  • 4 gerezd fokhagyma (zúzott)
  • 20 dkg harcsamáj
  • 2 evőkanál étkezési keményítő
  • 25 dkg gomba
  • 25 dkg bébispenót
  • 1 csokor petrezselyemzöld
  • 2 dl tejszín
  • 20 dkg spagetti

Elkészítése

A harcsamájat vágjuk nagyobb kockákra, majd forgassuk meg a keményítőben.

A kockára vágott hagymát, fokhagymát kevés zsíradékon dinszteljük meg. A hagymás alaphoz adjuk hozzá a gombát, majd pirítsuk le. Ezután adjuk hozzá a harcsamájat, amit szintén pirítsunk le.

Szórjuk meg a gombás ragut az apróra vágott petrezselyemmel, majd adjuk hozzá a spenótot is. A spenót leveleket pár perc alatt forgassuk át kevés olajon, amíg kicsit összeesnek, majd adjuk hozzá a tejszínt. Ízesítsük sóval, borssal.

A tésztát bő, forró, sós vízben főzzük ki, majd vegyük ki az edényből és még forrón adjuk a raguhoz. Ha nem elég szaftos a mártás, akkor a forró tésztavízből tegyünk hozzá keveset és forraljuk össze a raguval.

A harcsa szeletek mindkét felét sózzuk, borsozzuk, majd kevés vajon süssük meg mindkét felét.

Az elkészült harcsaszeleteket tálaláskor helyezzük a harcsaragus tésztára.

https://receptneked.wps.hu/halak/serpenyos-harcsaszelet-harcsamaj-raguval/