Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Hal receptek

Sós-borsos tintahal

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: 2 kávéskanál só 1 teáskanál fűszerpaprika 1 teáskanál petrezselyem 7 dkg kukoricaliszt 1 kk bors (őrölt) 50 dkg tintahal (bébi) 1 db citrom (a tálaláshoz) Elkészítése: A kukoricalisztbe keverjük a borsot, sót és paprikát, petrezselymet, majd a tisztított tintahal karikákat belerakjuk, sorba annyit, amennyit egyszerre kisütünk. Összerázzuk a tálban. Zacskóba is tehetjük a lisztes […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
20 perc
Mennyiség:
1 adag
Mennyibe kerül?
Olcsó
Kalla58
Beküldte: 2015.02.23.

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 2 kávéskanál só
  • 1 teáskanál fűszerpaprika
  • 1 teáskanál petrezselyem
  • 7 dkg kukoricaliszt
  • 1 kk bors (őrölt)
  • 50 dkg tintahal (bébi)
  • 1 db citrom (a tálaláshoz)


Elkészítése:

A kukoricalisztbe keverjük a borsot, sót és paprikát, petrezselymet, majd a tisztított tintahal karikákat belerakjuk, sorba annyit, amennyit egyszerre kisütünk.

Összerázzuk a tálban. Zacskóba is tehetjük a lisztes keveréket, majd a csápokat és tintahalkarikákat, így praktikusabb is, és nem piszkítjuk be a kezünket sem. Rázzuk jól össze, hogy mindenhol érje a fűszeres liszt.

Ezután forró olajban szép pirosra sütjük. A kész halat szedjük ki papírtörlőre, és ha lecsepegett róla a felesleges olaj, akkor szedjük tányérra, és citromkarikával kínáljuk. Azonnal álljunk neki ennek a fenséges finomságnak!

 

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Hétköznapi receptek Konyha: Olasz Évszak: Egész évben Ár: Olcsó Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Vacsora
Kalla58
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is