Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Spenótos-túrós rakott hal recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 500 g tengeri halfilé
  • 250 g túró
  • 375 g tejföl
  • 2 csokor petrezselyemzöld
  • 60 dkg friss spenót
  • 1 fej fokhagyma
  • oregánó
  • tárkony
  • kapor
  • pár csepp citromlé
  • só
  • bors
  • 2 db tojás
  • 20 dkg sajt (nekem füstölt volt itthon de bármi jó)

Elkészítése

A spenótot alaposan megmostam, majd puhára főztem. Végül vajon megpirítottam az összetört fokhagymát, és ezen megpároltam a spenótleveleket. A túrót összekevertem tejföllel, 2 tojással, zöldfűszerekkel, petrezselyemmel, fokhagymával, sóval és borssal.

Kivajazott hőálló edénybe leraktam a spenót “ágyat”, majd erre helyeztem a halakat, amiket közben megsóztam, megborsoztam és kaporral megszórtam. Úgy raktam, hogy összeérjenek, így egy réteget alkottak. Ezután meglocsoltam egy kevés citromlével, majd ismét spenótot tettem rá. Erre kanalaztam a túrós masszát, majd megszórtam reszelt sajttal.

200 fokon addig sütöttem, amíg a teteje szép aranybarna nem lett.

https://receptneked.wps.hu/halak/spenotos-turos-rakott-hal/